Skip to main content

Veguard is gestopt. Lees hier meer over op onze homepage.

Beveiligingssystemen

Er zijn diverse soorten beveiligingssystemen om diefstal of inbraak van een voertuig te voorkomen. Veguard levert en monteert met eigen technici, op ons kantoor in Houten of op locatie, de volgende systemen:

Kiwa SCM Klasse 1 startonderbreker met eigen autorisatie
Sinds 1998 worden auto's standaard geleverd met een blokkeersysteem. Dit systeem wordt makkelijk gehackt door het dievengilde. Het is daarom belangrijk om dit systeem uit te breiden met een CCV Klasse startonderbreker met eigen autorisatie. Dit is een startblokkering op de startmotor en meestal ook op de brandstoftoevoer.

Kiwa SCM Klasse 3 alarmsysteem met hellingshoekdetectie
Dit alarmsysteem bewaakt door middel van detectoren de auto. Wanneer er iets verandert aan of in de auto wordt dit aangegeven door een elektrisch signaal, zoals het afgaan van de sirene en knipperlichten en het onderbreken van de startmotor (door middel van een startonderbreker). Een klasse 2 heeft geen hellingshoekdetectie.

Kiwa SCM Klasse TV Terugvindsysteem (peilzender) 
Met een terugvindsysteem is uw voertuig op te sporen na diefstal. Door middel van een abonnement bij MyFMS is er een koppeling met een erkende meldkamer. De meldkamer staat in nauw contact met de hulpdiensten waardoor uw voertuig snel teruggevonden kan worden. Deze oplossing heeft een Gratis MyFMS App waardoor u kunt zien waar de asset staat. 

Kiwa SCM Klasse 4 en 5 voertuigvolgsysteem
Met een voertuigvolgsysteem is uw voertuig te traceren na diefstal. Dit systeem is een combinatie van een SCM startonderbreker en een volgsysteem. De jamming detectie zorgt ervoor dat stoorzenders het contact met de meldkamer niet kunnen verstoren. Voor dit systeem heeft u een abonnement bij MyFMS nodig en uit te breiden met het rittenregistratiesysteem van MyFMS met Keurmerk RittenregistratieSysteem (KRRS). Dit alles met een Gratis MyFMS App. 

MyFMS Rittenregistratie
MyFMS staat voor My Fleet Management Systeem, een flexibele en gebruiksvriendelijke clouddienst. Via een tracking-unit zijn de posities, snelheden, overtredingen en andere belangrijke informatie altijd beschikbaar en te bekijken via de applicatie op de browser, tablet of smartphone.

Auto's stelen is te eenvoudig geworden. Zorg ervoor dat jouw auto beter is beveiligd dan de auto van je buurman.