• Start
  • Blog
  • Aangescherping eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging keyless entry

Aangescherping eisen Keurmerk Voertuigbeveiliging keyless entry

Heeft u een auto met een handige contactloze autosleutel? Handig is het zeker, maar veilig is het niet altijd. Helaas is het signaal van een keyless entry gemakkelijk te verlengen waardoor auto’s gemakkelijk gestolen of opengemaakt kunnen worden.

Keyless entry
Voertuigen met keyless entry zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, daarom is het van belang dat de beveiliging daarop aangepast wordt. Het metalen blikje waar de sleutel ingelegd kan worden, waarna het signaal niet verlengd kan worden, werkt helaas niet bij alle automerken. Ook wordt het weleens vergeten om de sleutel in het bakje te leggen. Geen preventieve oplossing dus.

Relay attack
Deze vorm van diefstal wordt ook wel relay attack genoemd en is makkelijker dan een ruitje inslaan. Sinds 1 juli 2019 zijn de eisen voor het Keurmerk Voertuigbeveiliging aangepast en is er een extra maatregel nodig om het certificaat te krijgen. Voor veel verzekeraars is dit keurmerk een vereiste voor auto’s met keyless entry. Per 1 juli 2020 is er ook een extra maatregel nodig tegen relay attack, hiermee hoopt het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) blijvende oplossingen te realiseren. Kiwa SCM geeft aan dat er al ideeën aangedragen worden door fabrikanten, die zorgen voor een lagere diefstalgevoeligheid. Dit kunnen ook after-market oplossingen zijn.

Certificaten afgegeven vóór 1 juli 2019
Heeft u een certificaat die afgegeven is vóór 1 juli 2019? Deze blijft geldig! Wel kan het zijn dat uw verzekeringsmaatschappij aanvullende maatregelen gaat eisen om relay attack te voorkomen.

 

Bron: Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)

VEGUARD Voertuigbeveiliging

Vlierweg 38a

3991 BD  HOUTEN

Telefoon: +31(0) 30 63 52 000

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keurmerk ritregistratie
SCM Kiwa erkend
Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Micpoint B.V. © 1989 - 2020