Skip to main content

Diefstalcijfers voertuigen tot en met juli 2020

In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er 10% minder voertuigen gestolen dan in 2019. Dat is een positief cijfer! Toch juichen wij nog niet te vroeg, want denkt u ook niet dat de Corona-tijd hiermee te maken heeft? In de maanden juni en juli zien we dat het aantal diefstallen weer langzaam stijgt.

Wat duidelijk aan de diefstalcijfers te zien is, is dat autobeveiliging wel degelijk helpt! Van de 508 gestolen voertuigen in de maand juli, waren er maar 44 (!) beveiligd met een beveiligingssysteem met certificaat. Dat is één voertuig meer dan in de maand juni. Gemiddeld dit jaar zijn 39 goed beveiligde voertuigen gestolen.

Opvallende stijgers in de maand juli waren de merken BMW-3 serie, Audi A1 en Opel Astra. Deze voertuigen waren allemaal niet in het bezit van een certificaat.
De dalers zaten in de merken Volkswagen Polo, Fiat 500 en de Mercedes-Benz A-klasse. Slechts één gestolen auto van de deze merken had een beveiligingssysteem voorzien van een certificaat.

Wat kunt u doen?
Er zijn verschillende goede beveiligingssystemen om uw voertuig mee te beveiligen. Afhankelijk van de eisen van uw verzekeringsmaatschappij, kunt u denken aan een startonderbreker, autoalarm met of zonder hellingshoekdetectie, terugvindsysteem en/of een voertuigvolgsysteem. Vaak is het een combinatie van bovengenoemde beveiligingsopties.

Wat kan Veguard voor u doen?
Veguard levert en monteert Kiwa SCM goedgekeurde beveiligingssystemen met certificaat. Samen met de klant bekijken wij wat de beste oplossing is voor het beveiligen van de auto, camper, bestelbus, aanhanger of ander voertuig. Wij komen naar u toe om uw voertuig te beveiligen, maar u kunt ook naar ons in Houten komen. De enige eisen die wij stellen: een overkapping, voldoende ruimte en natuurlijk een corona-vrije ruimte.

Interesse?
Wilt u uw voertuig laten beveiligen? Bekijk onze website voor de mogelijkheden. Heeft u nog vragen of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 30 63 52 000 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Corona-protocol
Wij werken volgens de Corona-protocollen zoals opgesteld door de overheid. Wij houden voldoende ruimte met de klant en werken alleen in goede gezondheid.


Bron: Kiwa SCM