• Start
  • Blog
  • Explosieve stijging van diefstal autokatalysatoren

Explosieve stijging van diefstal autokatalysatoren

Heeft u het al gemerkt of in uw omgeving gehoord? Dit jaar is er een explosieve stijging te zien van gestolen katalysatoren. Vooral hybride auto’s, zoals Toyota Prius, Honda Civic en Honda Jazz zijn populair, vanwege de edelmetalen rodium, platina en palladium, die in de katalysator verwerkt zitten. Goed nieuws: uw auto is hiertegen te beveiligen!

Het stelen van een katalysator is gemakkelijk voor het dievengilde, voornamelijk Oost-Europese bendes. Ze krikken de auto omhoog en halen de katalysator eraf. Het gaat allemaal zo snel dat het zelfs op klaarlichte dag gebeurt. Op internet circuleren filmpjes waarop te zien is, dat er naast een auto gestopt wordt, onder de auto wordt gedoken en zo de katalysator wordt gestolen.

Een katalysator levert niet veel geld op, tussen de € 50,00 en € 100,00, maar doordat het zo gemakkelijk gaat is het heel lucratief. De dieven worden nauwelijks op heterdaad betrapt en niet overal staat een camera op de auto gericht. Alleen als ze op heterdaad betrapt worden kunnen ze een forse straf krijgen. Anders kunnen ze alleen veroordeeld worden voor heling en krijgen maximaal een jaar celstraf of een boete.

Een nieuwe katalysator kost al snel meer dan € 2000,00 als u hem opnieuw moet aanschaffen. Gelukkig kunt u uw voertuig hiertegen beveiligen. Veguard levert en monteert een Kiwa SCM goedgekeurd autoalarm met hellingshoekdetectie (voorheen klasse 3) voor € 669,00, inclusief certificaat en oranje VbV-SCM stickers. Met deze sticker waarschuwt u het dievengilde en worden ze afgeschrikt. De hellingshoekdetectie zorgt ervoor dat het alarm afgaat als de krik onder de auto gezet wordt. Voorkom ellende en zorg dat u het dievengilde voor bent! Veguard monteert uw autobeveiliging op een door u gekozen locatie (mits overdekt) in Nederland.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Veguard beveiligt voertuigen met o.a. een startonderbreker, autoalarm, terugvindsysteem en een voertuigvolgsysteem met eventueel uitbreiding naar rittenregistratie.

VEGUARD Voertuigbeveiliging

Vlierweg 38a

3991 BD  HOUTEN

Telefoon: +31(0) 30 63 52 000

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keurmerk ritregistratie
SCM Kiwa erkend
Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Micpoint B.V. © 1989 - 2020