• Start

In het eerste half jaar van 2018 zijn er veel minder voertuigen gestolen

Beveiligen van je auto werkt! In het eerste half jaar van 2018 daalde het diefstalcijfer met 14%, van 4254 naar 3643 gestolen personenauto’s, ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Europese politiekorpsen werken steeds nauwer samen, maar ook steeds meer voertuigen zijn beveiligd met een Track & Trace systeem.

De diefstal van bedrijfswagens daalde met 7,6% en motoren werden 9,2% keer minder gestolen. Alleen de brom- en snorfietsen zijn iets meer gewild, hier was een stijging van 1,8% te zien.

De Volkswagen Polo, Volkswagen Golf en de BMW 3-serie zijn nog steeds het populairst bij het dievengilde. Opvallend is de stijging bij de Hybride voertuigen, hier was een stijging van 77% te zien naar 160 stuks. Hier zijn de modellen van Toyota het meest gewild. Ook de Fiat 500 was een opvallende nieuwkomer.

Doordat steeds meer eigenaren van auto’s een Track & Trace systeem hebben laten inbouwen is het voor het dievengilde minder interessant om zo’n auto te stelen. Heeft u ook interesse in een gecertificeerd alarmsysteem in combinatie met een Track & Trace systeem? Klik dan hier voor meer informatie. Wij helpen u graag verder!


Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit

VEGUARD Voertuigbeveiliging

Vlierweg 38a

3991 BD  HOUTEN

Telefoon: +31(0) 30 63 52 000

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keurmerk ritregistratie
SCM Kiwa erkend
Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Micpoint B.V. © 1989 - 2021