• Start
  • Blog
  • Waarom een (o.a LoJack) radiopijlzender beperkingen heeft

Waarom een (o.a LoJack) radiopijlzender beperkingen heeft

Er zijn heel veel bedrijven, die gecertificeerde CCV KIWA-SCM voertuigvolgsystemen of terugvindsystemen verkopen, die vergeleken worden met een radiopijlzender( o.a. LoJack volgsysteem). Omdat de radiopijlzenders als goedkoper alternatief worden verkocht is het nuttig om een vergelijking te maken. Laten we ze benoemen en uitleggen. 

Verschillen van een radiopijlzender en een voertuigvolgsysteem of terugvindsysteem:

1. Is niet te Jammen. Dit klopt niet, alle systemen zijn in potentie te jammen. Alles werkt op basis van RADIO en dat is te jammen. Als een op GSM gebaseerd systeem wordt gejammed zal zo’n systeem altijd proberen alsnog de data te versturen. Het is wel lastiger te jammen dat klopt wel.

2. Goedkoop alternatief. Ze zijn niet te vergelijken, dus is het dan een alternatief? Verzekeraars vinden het lastig om de klant een hoge(re) prijs te laten betalen voor een beveiligingsproduct. Ze geven een alternatief dat beter is dan helemaal geen beveiliging, daar is geen spelt tussen te krijgen. 

Andere verschillen die van belang zijn bij een goed werkend beveiligingssysteem:

1. Niet te traceren in het buitenland. De masten om de positie te bepalen staan niet in alle landen van Europa. Dus zodra de wagen ver de grens over is, is hij weg. Volgens de algemene voorwaarden van LoJack staan de masten in Nederland, België en Luxemburg, dus in de Benelux werkt het nog wel. Echter, de meeste voertuigen gaan naar Oost-Europa of verder. 

2. Transparantie. Werkt het systeem wel of niet. Geen idee, er is geen portal waar je op in kunt loggen. De meeste goede alternatieven kunnen ook een ritregistratiedienst aanbieden, waardoor er altijd te controleren is of het systeem werkt. Controleer daarom altijd op de website van de leverancier of er een portal is waarop u zelf de positie kunt bekijken.

3. Geen certificaat. De radiopijlzenders werken niet onder een CCV KIWA-SCM certificaat. Er is daardoor geen zekerheid of het systeem niet stoort op hardware van de auto of borging van enige kwaliteit. Een certificering zorgt juist voor een borging van de kwaliteit en werking.

Slotsom
Een radiopijlzender is een alternatief van een GPS tracker of volgsysteem, geen vervanger. Het is een ander soort systeem die met andere voor en nadelen. Maar sluit altijd uw auto goed af met de sleutel, leg uw waardevolle spullen niet in het zicht van de potentiele dief. Gaat u op vakantie en heeft u een radiopijlzender dan is een CCV Kiwa-SCM terugvindsysteem een betrouwbare oplossing. 

Alternatief
Een MyFMS Pointer C2 terugvindsysteem van MyFMS is niet te detecteren en werkt door heel Europa en geeft minimaal twee posities per dag af. Naast een GPS werkt het systeem ook op een andere manier van pijlen. En dat kunt u zelf valideren via de gratis MyFMS Android / iOS App. 

Deze systemen hebben meer mogelijkheden om ondanks de jamming hun werk te doen en werken ook in het buitenland (soms zelfs wereldwijd). Veguard / Micpoint levert en monteert deze goedgekeurde MyFMS Pointer C2 TV terugvindsysteem (Klasse TV) / voertuigvolgsysteem PLUS met jamming detectie (Klasse 4) of ander beveiligingssystemen op een door u gekozen locatie in heel Nederland.

 

VEGUARD Voertuigbeveiliging

Vlierweg 38a

3991 BD  HOUTEN

Telefoon: +31(0) 30 63 52 000

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keurmerk ritregistratie
SCM Kiwa erkend
Onze vermelding op sys.keurmerk.info
Keurmerk ritregistratie
SCM Kiwa erkend

Micpoint B.V. © 1989 - 2021