• Start
  • Blog
  • Waarom een (o.a LoJack) radiopijlzender beperkingen heeft

Waarom een (o.a LoJack) radiopijlzender beperkingen heeft

Er zijn heel veel bedrijven, die gecertificeerde VbV-SCM voertuigvolgsystemen verkopen, die vergeleken worden met een radiopijlzender( o.a. LoJack volgsysteem) , ook wel radiopijlzender genoemd. Omdat de radiopijlzenders als goedkoper alternatief worden verkocht is het nuttig om een vergelijking te maken Laten we ze benoemen en uitleggen. 

Verschillen van een radiopijlzender en een voertuigvolgsysteem:

1. Is niet te Jammen. Dit klopt niet, alle systemen in potentie te jammen. Alles werkt op basis van RADIO en dat is te jammen. Als een op GSM gebaseerd systeem wordt gejammed zal zo’n systeem altijd proberen alsnog de data te versturen.

2. Goedkoop alternatief. Ze zijn niet te vergelijken, dus het is geen alternatief. Verzekeraars vinden het lastig om de klant een hoge(re) prijs te laten betalen voor een beveiligingsproduct. Ze geven een alternatief dat beter is dan helemaal geen beveiliging. Verzekeraars werken dit probleem in de hand.

Andere verschillen  die van belang zijn bij een goed werkend beveiligingssysteem:

1. Niet te traceren in het buitenland. De masten om de positie te bepalen staan niet in alle landen van Europa. Dus zodra de wagen ver de grens over is, is hij weg. Volgens de algemene voorwaarden van LoJack staan de masten in Nederland, België en Luxemburg, dus in de Benelux werkt het nog wel. Echter, de meeste voertuigen gaan naar Oost-Europa of verder. 

2. Transparantie. Werkt het systeem wel of niet. Geen idee, er is geen portal waar je op in kunt loggen. De meeste goede alternatieven kunnen ook een ritregistratiedienst aanbieden, waardoor er altijd te controleren is of het systeem werkt. Controleer daarom altijd op de website van de leverancier of er een portal is waarop u zelf de positie kunt bekijken.

3. Geen certificaat. De radiopijlzenders werken niet onder een VbV-SCM certificaat. Er is daardoor geen zekerheid of het systeem niet stoort op hardware van de auto of borging van enige kwaliteit. Een certificering zorgt juist voor een borging van de kwaliteit en werking.

Slotsom
Sluit altijd uw auto goed af met de sleutel, leg uw waardevolle spullen niet in het zicht van de potentiele dief. Neem daarnaast altijd en goedgekeurd traceersysteem, terugvindsysteem (TV01) of voertuigvolgsysteem (TT04) met een VbV-SCM goedkeuring. Eventueel met een ritregistratiesysteem met keurmerk voor uw fiscale rit rapportages. 

Deze systemen hebben meer mogelijkheden om ondanks de jamming hun werk te doen en werken ook in het buitenland (soms zelfs wereldwijd). Veguard / Micpoint levert en monteert deze goedgekeurde terugvindsysteem (TV1) / voertuigvolgsysteem PLUS met jamming detectie (TT04) of ander beveiligingssystemen op een door u gekozen locatie in heel Nederland.

 

VEGUARD Voertuigbeveiliging

Vlierweg 38a

3991 BD  HOUTEN

Telefoon: +31(0) 30 63 52 000

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keurmerk ritregistratie
SCM Kiwa erkend
Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Micpoint B.V. © 1989 - 2020