• Start
  • Blog
  • Wat kunt u doen om (auto)inbraak of diefstal te voorkomen?

Wat kunt u doen om (auto)inbraak of diefstal te voorkomen?


De vakanties zijn weer begonnen, aankomend weekend krijgt het laatste deel van Nederland vrij. Terwijl wij vakantie vieren, is het dievengilde juist erg actief. Het aantal woninginbraken stijgt, maar ook dat van auto-inbraken en -diefstallen. Hoe heeft een dief in de gaten dat u op vakantie bent?

  • Bij auto’s worden er steentjes of papiertjes op de autoband gelegd. Ligt dat er na een paar dagen nog op, dan is de auto niet gebruikt.
  • Bij woningen wordt een cocktailprikker in het slot gestopt. Zit die er na een paar dagen nog in, dan is het slot niet gebruikt en is de kans groot dat de bewoners op vakantie zijn.
  • Ook gebeurt het, dat er plakband op de deurbel wordt geplakt. Is de bewoner thuis, dan zal er op gereageerd worden.
  • Soms wordt er plakband ongeveer 10cm vanaf de grond op de deur en de deurpost geplakt. Als dat na een paar dagen er nog op zit, weet het dievengilde genoeg.
  • Een papiertje tussen de deur en deurpost steken of een takje tegen de deur zetten zijn ook populaire manieren om te checken of u thuis bent.
  • Kinderen maken vaak krijttekeningen op de grond, maar het dievengilde doet dat ook. Hiermee geven ze aan waar mensen wel of niet thuis zijn. Een tekening kan dus onschuldig zijn, maar dat is het niet altijd.
  • Heeft u een caravan en staat deze een paar dagen bij u voor de deur om in te pakken? Het dievengilde houdt dit in de gaten en weet dan precies wanneer u op vakantie bent. Vooral als de caravan op uw eigen oprit staat is het een duidelijk signaal.


Helemaal voorkomen kunnen we het natuurlijk nooit. Gaat u op vakantie? Leg geen waardevolle spullen in de auto en ook niet in het handschoenenvakje. Laat het klepje van dit vakje openstaan, zodat ze weten dat er niks te halen valt. Een autoalarm kan ook helpen tegen autodiefstal, als de sirene afgaat worden de buren gewaarschuwd. Heeft u een auto in het hoge prijssegment? Een voertuigvolgsysteem helpt u het voertuig weer op te sporen bij diefstal. Meer informatie over zo’n systeem vindt u op onze website: https://www.veguard.nl/nl/voertuigvolgsysteem-plus-scm-tt04.

En wat betreft uw woning: maak afspraken met buren dat ze uw planten en post verzorgen. Zo wordt de (voor)deur regelmatig geopend en werken sommige trucjes in ieder geval niet. Laat uw verlichting in huis ’s avonds aangaan, het liefst op wisselende tijden. Maar bovenal: geniet van een onbezorgde vakantie!

VEGUARD Voertuigbeveiliging

Vlierweg 38a

3991 BD  HOUTEN

Telefoon: +31(0) 30 63 52 000

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keurmerk ritregistratie
SCM Kiwa erkend
Onze vermelding op sys.keurmerk.info

Micpoint B.V. © 1989 - 2021