Skip to main content

Veguard is gestopt. Lees hier meer over op onze homepage.

FAQ - Veelgestelde vragen

VRAGEN N.A.V. EINDE VEGUARD

Ik heb een abonnement op de alarmcentrale blijft dit hetzelfde?

Ja, de aansluiting op de alarmcentrale en afhandeling door de alarmcentrale blijft hetzelfde.

 

Ik heb een Klasse TV voor de verzekering. Blijft deze geldig volgens de eisen van de verzekering?

Ja, het SCM certificaat blijft geldig zolang het abonnement op de alarmcentrale doorloopt.

 

Als de accu van mijn Klasse TV na 4 jaar op is, kunnen jullie die nog vervangen?

Ja, we blijven de Klasse TV via MyFMS voeren. Ga hiervoor naar www.myfms.com.

Ik gebruik het voertuigvolgsysteem ook voor fiscale ritregistratie, kan ik dit blijven gebruiken?

Tot 1 december 2025 kan dit worden gebruikt. Hierna heeft u met de 2G hardware die u nu gebruik géén connectie met het netwerken. Lees hier meer over op www.myfms.com. Wil je ritregistratie behouden? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Hoe gaat het Klasse 3 alarm nu verder werken?

Dit blijft gewoon doorwerken op de manier zoals het nu is.

 

Ik heb een Veguard alarm, krijg ik hierop nog ondersteuning als iets defect raakt?

Ja, de garantievoorwaarden blijven van toepassing. Neem hiervoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Ik heb een systeem in laten bouwen door jullie, kan ik nog wel terecht voor de herkeuring van het certificaat?

Nee, na maandag 19 juni 2023 nemen wij geen nieuwe werkzaamheden meer aan.


Ik heb een Klasse 4, wat gebeurt er als ik het abonnement opzeg?

Je kan het abonnement per maand opzeggen, wanneer het jaarabonnement voorbij is. Dan deactiveren we het volgsysteem, het is niet meer verbonden met de alarmcentrale.


Ik heb een Klasse 5, wat gebeurt er als ik het abonnement opzeg?

Je kan het abonnement per maand opzeggen, wanneer het jaarabonnement voorbij is. Dan deactiveren we het volgsysteem, het is niet meer verbonden met de alarmcentrale. Het alarm (sirene) blijft wel gewoon werken.

Hoe lang duurt een inbouw?

Per beveiligingssysteem verschilt de inbouwtijd. Houd rekening met ongeveer 3 à 4 uur voor een voertuigvolgsysteem of alarmsysteem. De duur voor het inbouwen van een mechanisch systeem ligt tussen de 4 à 5 uur.

Bij een combinatie-inbouw, bijvoorbeeld autoalarm en voertuigvolgsysteem, moet u rekening houden met 5 à 6 uur. 

Bovengenoemde tijden zijn voor standaard auto's geleverd in Nederland. Bij importauto's of exotische voertuigen (oldtimers) gaat de inbouw langer duren. 

Welke SCM klasse systemen zijn er?

Er zijn meerdere klasse alarmsystemen, die onder het keurmerk CCV voertuigbeveiliging vallen: 

• Klasse Startonderbreker, ook wel alarm klasse 1 genoemd
• Klasse Alarmsysteem, ook wel alarm klasse 3 genoemd
• Klasse Voertuigvolgsysteem, ook wel alarm klasse 4 of alarm klasse 5 genoemd
• Klasse Terugvindsysteem, ook wel peilzender genoemd

Bij keuze voor een SCM klasse alarm bent u gegarandeerd van een kwalitatief hoogwaardig alarm, dat ervoor zorgt dat uw voertuig goed beveiligd is. U herkent een SCM klasse alarm aan de feloranje sticker, waarop staat “SCM goedgekeurd”.

Alle Veguard monteurs zijn SCM-gecertificeerd. Vanzelfsprekend worden bij ons alleen SCM goedgekeurde alarmsystem ingebouwd door ervaren gecertificeerde monteurs.

Zijn jullie een SCM inbouwstation?

Veguard is onderdeel van Micpoint B.V. en is een CCV KIWA-SCM gecertificeerd inbouwbedrijf voor motoren en voertuigen, voor zowel alarmsystemen, voertuigvolgsystemen en mechanische beveiliging. Ons goedkeuringsnummer bij KIWA is TT041803.

Kan ik alleen de oranje SCM stickers bestellen?

Nee. De oranje SCM stickers mogen alleen aangebracht worden op de ramen als het beveiligingssysteem gecertificeerd is ingebouwd. Soms krijgen we de vraag om deze al op te sturen, maar dat is niet toegestaan. 

VIN wat is het en waarom en waar kan ik het vinden?

VIN komt uit het Engels (Vehicle Identification Number). NL vertaling: Voertuig Identificatie Nummer. In de volksmond noemen we het VIN, oftewel het Chassisnummer. Elk voertuig, ook geïmporteerd, heeft een VIN als zijnde identificatie van het voertuig. Het Voertuig Identificatie Nummer is opgebouwd uit 17 karakters. Het VIN staat op het kentekenbewijs, op het APK keuringsrapport en/of op het voertuig zelf. Aan één kant van het kentekenbewijs ziet u het kenteken en de meldcode, draait u het pasje om, dan staat bovenaan meteen het VIN. Op het APK keuringsrapport staat het VIN in de linkerkolom naast de datum van geldigheid APK.
Raadpleeg het kentekenregister om de locatie van het VIN plaatje te achterhalen. Op het kentekenregister staat niet altijd wat de locatie is van het VIN. Het VIN plaatje is op een logische plek gemonteerd. Bijvoorbeeld in de motorruimte of bij de bestuurders- of passagiersportier. We hebben het VIN nodig om te controleren hoe we de administratieve afhandeling, met betrekking tot de SCM certificering, rond krijgen.

Inbouwen bij de klant

Inbouwen bij klant is alleen mogelijk indien de klant een locatie voor handen die voldoet aan de SCM eisen voor een inbouw locatie. SCM stelt een drietal verplichte eisen:

  1. Locatie dient geheel overdekt te zijn.
  2. Locatie dient afsluitbaar te zijn.
  3. Locatie dient te beschikken over minimaal 30 vierkante meter vrije ruimte. Reden is dat de portieren van de auto geheel geopend kunnen worden en dat onze monteur zich vrij om de auto kan bewegen zonder schade toe te brengen aan het voertuig en zichzelf.
Verkopen jullie ook peilzenders?

Veguard heeft veel beveiligingsoplossingen in het assortiment. Naast de voertuigvolgsystemen (track and trace), leveren en installeren wij ook terugvindsystemen. Dit wordt ook wel een peilzender genoemd.

Meer informatie kunt u vinden op de productpagina van terugvindsysteem.

Administratieve afhandeling SCM certificering
Het certificaat, afgegeven op het volgsysteem of terugvindsysteem, is een gekoppeld certificaat. Dit certificaat dient altijd gekoppeld te worden aan een zelfstandig certificaat. Zelfstandige certificaten bestaan uit twee categorieën: 1. Zelfstandig certificaat afgegeven op het Blokkeersysteem (BC) of
2. Zelfstandig certificaat afgegeven op het Alarmsysteem (AC).
Om te controleren welke combinatie we kunnen maken (BC + VP of AC + VP) is het VIN van belang. Op het SCM Portaal kunnen we VIN invoeren. We krijgen dan meteen het juiste voertuig in beeld, om te checken wat we als zelfstandig certificaat (basis beveiliging) kunnen gebruiken om het volgsysteem certificaat aan te koppelen.
Defa DVS90 alarm met kind of hond in de auto

Het alarm kan worden uitgeschakeld zonder de sensoren te activeren (interieursensor).


Dit kan nodig zijn als er bijvoorbeeld een hond of kind in de auto achterblijft of wanneer de auto op een veerboot staat.

Druk na het afzetten van het contact op de drukknop van de LED raam module voordat u het alarm inschakelt. 
Ter bevestiging brandt het LED-lampje tijdens het indrukken.

Bij het inschakelen van het systeem zal het LED-Lampje onmiddellijk gaan knipperen, zonder de vertraging van 20 seconden voor het activeren van de sensoren.

De sensoren blijven uitgeschakeld tot het contact wordt aangezet, ongeacht hoe vaak het systeem in- of uitgeschakeld wordt.

Wilt u meer weten over een #autoalarm dvs90?


Heeft u een vraag die hier hier niet staat. Stel een vraag via de e-mail of bel 030-6352000