Skip to main content

Veguard is gestopt. Lees hier meer over op onze homepage.

Inbouw en service

De inbouw van autoalarmen, startonderbrekers, voertuigvolgsystemen, terugvindsystemen en fiscale rittenregistratiesystemen worden uitgevoerd door eigen technici van Micpoint B.V. Moet uw beveiligingssysteem uitgebouwd worden? Geen probleem! Uitbouw na einde levensduur of einde lease verzorgen wij ook. Neem daarvoor contact met ons op.

Micpoint staat voor Mobiel Inbouw Centrum en heeft bijna 30 jaar ervaring in het beveiligen van voertuigen en inbouwen van carkits. Elke serviceauto van Micpoint is ingericht als mobiel inbouwstation. Hierdoor kunnen zij inbouwen op locatie, gewoon bij u thuis of op kantoor (mits overdekt bij regen of sneeuw). Dat is waar zij goed in zijn: unieke inbouw en service die al net zo mobiel is.


Inbouw op locatie door heel Nederland (30m² overdekte en afsluitbare ruimte is een vereiste) of in Houten

Inbouwen op locatie werkt tijd- en kostenbesparend. Geen extra rit naar een inbouwstation, geen wachttijden, geen vervangende auto. Het alarm- of volgsysteem wordt door gecertificeerde monteurs in uw voertuig ingebouwd. De inbouwtijd voor een TT04 volgsysteem is slechts 4 uur. Het inbouwen van een alarmsysteem duurt ongeveer 3 à 4 uur. 

Bij elke inbouw is het verplicht om een tijdvak op te geven waarop het voertuig onderworpen kan worden aan een SCM-KIWA Steekproef. Onze monteurs vragen de SCM certificaten digitaal aan. Binnen 15 minuten na aanvraag krijgt onze monteur te horen of het voertuig is geselecteerd voor de steekproef. Gedurende deze steekproef moet onze monteur over het voertuig kunnen beschikken. 

Als het een CCV-SCM gecertifieerde voertuigbeveiligingsopdracht is, is de inbouw aan strikte regels gebonden. Je mag niet bij de inbouw zijn en je kunt helaas ook niet kijken hoe onze monteur vordert met de inbouw van het systeem. Nadat het systeem is ingebouwd, zal onze monteur je een uitgebreide uitleg geven en op dat moment kun je al jouw vragen stellen.

Micpoint service wagens

Inbouw op locatie of HoutenSmit en Doorlas koffie
Veguard levert en monteert alle veiligheidssystemen in uw voertuig op een locatie van uw keuze binnen Nederland, mits deze locatie overdekt is. Voor de Waddeneilanden geldt een meerprijs. U kunt ook bij ons in Houten de inbouw laten verzorgen. Terwijl u wacht kunt u gebruik maken van onze snelle gratis Wifi en genieten van lekkere koffie van Smit & Dorlas. In de automaat zit vers gemalen koffie, Latte Macchiato, Espresso, Cappuccino Cafe au lait, Wiener melange, Chocolade of thee. Wilt u niet wachten? Op loopafstand ligt het gezellige Oude Dorp van Houten en het winkelcentrum Het Rond. 

Conform de richtlijnen van Kiwa SCM (Stichting Certificering Motorvoertuigen) dient de inbouw van een Kiwa SCM goedgekeurd alarmsysteem ten allen tijde plaats te vinden op een overdekte- en afsluitbare locatie. Tevens is het van belang dat alle deuren van het voertuig helemaal geopend kunnen worden. Geen overdekte mogelijkheid op locatie? Onze planning bespreekt graag de alternatieve mogelijkheden.

24-uur service
Service is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Zo kunnen de eigen technici in principe binnen 24 uur op bijna elke locatie in Nederland aanwezig zijn om eventuele problemen op te lossen. Een garantie voor u als klant, maar ook voor uw verzekerings- of leasemaatschappij! Een beveiligd voertuig is altijd beveiligd, zelfs in geval van een acuut technisch defect.

Kiwa SCM erkend inbouwstation
Micpoint is een Kiwa-SCM erkend inbouwstation.

Toon erkenning van Micpoint/VEGUARD op de KIWA site


Inbouw op locatie*
Wij bouwen de alarmen, startonderbrekers, voertuigvolg en andere voertuigbeveiligingssystemen in op onder andere de locaties: Almere, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Vlissingen, Elst, Houten, Arnhem, Leiden, Hilversum, Meppel, Maastricht, Dongen, Eindhoven, Den Helder, Alkmaar, Den Oever, Leeuwarden, Goes, Nijverdal, Groningen, Venlo, Dronten, Woudsend, Nunen, Lemmer, Hertogenbosch, Hoorn, Culemborg, Apeldoorn, Veendam, Hengelo, Nijmegen, Rotterdam, Roermond, Heerlen, Dordrecht, Oss, Schagen, Sneek, Dokkum, Hoogeveen, Venlo, Weert, Middelburg, Veenendaal, Rhenen en Lelystad**.

*Als de locatie overdekt en afgesloten kan worden en minimaal 30m² is mogen wij volgens de norm op locatie inbouwen.  
**Dit zijn voorbeelden van plaatsen, wij kunnen in alle dorpen en steden inbouwen mits deze voldoen aan de locatie-eis.