Skip to main content

Veguard is gestopt. Lees hier meer over op onze homepage.

What to do in Houten

 

 

 

 

 

 

Helaas kosten sommige inbouw afspraken aardig wat tijd, je zit dan maar al die tijd te wachten in onze wachtkamer. In onze wachtkamer word je van alle gemakken voorzien, een lekker bakje koffie of een glaasje water? Alles kan! We bieden gratis wifi aan zodat je kan werken, maar natuurlijk ook lezen in de tijdschriften die hier liggen. Voor de kinderen zijn er kleurplaten met kleurpotloden aanwezig. Dit is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar er zijn ook andere activiteiten te doen in Houten.

We hebben in Houten aardig wat leuke plekken waar je naar toe kan gaan. Op een klein kwartiertje lopen vanaf onze werkplaats ligt het treinstation die regelrecht naar Utrecht Centraal gaat. Mocht je kleding willen shoppen zou je met de trein naar Utrecht Centraal kunnen gaan, hier stap je uit naast Hoog Catharijne.  

Om iedereen van de juiste informatie te voorzien hebben wij een kaartje waar je precies op kan zien waar elke locatie zich bevindt en waar onze werkplaats zich bevindt.  

 
1. Winkelcentrum Het Rond

Op 1 kilometer afstand van de Veguard werkplaats ligt het winkelcentrum het rond. Hier bevinden zich kledingwinkels, supermarkten, juwelier, eetwinkels, restaurantjes, vershof, bioscoop en een treinstation die direct in connectie staat met Utrecht Centraal. Regelmatig staan er ook kraampjes op het plein.

 2. Rietplas

Heerlijk op het strand in het zonnetje liggen? Dan is de rietplas de perfecte plek hiervoor! Met een ruim strand en een eilandje waar je op kan is er meer dan genoeg plek om heerlijk in de zon te liggen. Daarnaast is het een heerlijke wandelroute om rondom de plas te lopen! De rietplas dient ook als natuurontwikkeling, hierdoor zijn enkele delen van het gebied beschikbaar gemaakt voor verschillende speciale libellensoorten en vogels.  
 
Bij het strand zijn er toiletten aanwezig.  

 3. Speelbos Nieuw Wulven
Houten beschikt over een speelbos waar je zeker een hele leuke ochtend, middag of avond kan hebben! Het beschikt over een leuke speelplaats voor kinderen maar heeft ook een toffe wandelroute voor volwassenen! Lang geleden stond op dit terrein een Romeins fort. Je loopt dus door het oude gebied van de romeinen en de Hollandse waterlinie.  

Het gebied is 110 hectare en is verboden voor honden.
4. Yakimono, Bowling, Glowgolf & Escaperoom. 
Heerlijk eten bij Yakimono, potje bowlen, wedstrijdje glowgolfen of ontsnappen uit een escaperoom? Allemaal leuke activiteiten gelegen naast de A27 in Houten. In het bowling centrum staan er ook veel pooltafels en dartborden. Je kunt dus naast een potje bowlen ook poolen of darten. Yakimono is een all you can eat restaurant met vaste tarieven.  
5. het Oude Dorp
Het oude dorp is het oude stadscentru van Houten e eeuw komt. Vandaag de dag is dit nog erg populair. Dit komte en 17e eeuw. Bij de toenmalige dorpsweide werd er een herberg gebouwd dat veel aantrekkingskracht had. Hierdoor ontstond dit centrum en is tot op heden een klein centrum.  

Er zijn voornamelijk wat terrasjes bij het Oude Dorp. Ook is er een supermarkt en zijn er wat kleine winkeltjes.  6. Park Schoneveld
Ben je met je kind naar onze werkplaats gekomen? Dan is dit park het perfecte uitje voor een toffe dag! Dit park beschikt over een heleboel speel apparaten. Regelmatig gaan hier grote groepen met elkaar spelen. Een potje voetbal of een eigen bedacht spelletje kan hier natuurlijk niet ontbreken. En op 12 minuutjes lopen zit er een winkelcentrum met supermarkten voor een lekkere lunch en wat te drinken.  

7. Imkerspark
Wil je een heerlijke wandeling door het prachtige natuurgebied van houten wat niet te ver lopen is vanaf de werkplaats van Veguard? Dan is dit park de perfecte oplossing! Met een heerlijke looproute door het Imkerspark kom je helemaal tot rust en kan je genieten van de natuur.  

Dit park is op 15 minuten lopen vanaf de werkplaats van Veguard.  

 

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij onze helpdesk.