Skip to main content

Veguard is gestopt. Lees hier meer over op onze homepage.

Kiwa SCM certificaat

Kiwa SCM is de certificatie-instelling op het gebied van voertuigbeveiliging. Hun belangrijkste werkzaamheden zijn het bewaken van de kwaliteit van Kiwa SCM goedgekeurde beveiligingssystemen en het bewaken van de kwaliteit van de uitgevoerde inbouwwerkzaamheden door Kiwa SCM erkende bedrijven zoals Veguard.

Het keurmerk 

Het Kiwa SCM keurmerk is in het leven geroepen door het Verbond van Verzekeraars. Het keurmerk is voor verzekeraars belangrijk, omdat hiermee wordt aangetoond dat een voertuig is voorzien van goedgekeurde en gecertificeerde beveiliging. Als een verzekeraar bijvoorbeeld een kostbare auto wilt verzekeren, kan hij van de eigenaar een Kiwa SCM certificaat verlangen. Hij weet hiermee zeker dat er goede beveiliging aanwezig is én dat het voertuig veel minder kans heeft om gestolen te worden.

Indien het keurmerk afgegeven wordt op een voertuigbeveiligingssysteem, toont dit aan dat het systeem uitgebreid getest en gekeurd is en voldoet aan de gestelde keuringsvoorschriften. Per voertuig zijn er verschillende soorten voertuigbeveiliging mogelijk.

 

Kiwa SCM certificaat

Het Kiwa SCM certificaat kan worden afgegeven op voertuigen met een Kiwa SCM goedgekeurd beveiligingssysteem. Het certificaat kunt u overleggen aan uw verzekeringsmaatschappij als bewijs dat uw voertuig is beveiligd met een goedgekeurd beveiligingssysteem.

bron: https://www.kiwa.com/nl/nl/